Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler onaylama edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Yeni gestaltlarda belli yüksekliğe mevla binaların yangın merdiveni yapmasının mecburi evetğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. Standart yangın çıkışı ve bapsına iye olan binalarda yangın merdivenleri bina niyetına dahil edilir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili vaziyet anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya muhik birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin sağlamlıklı çallıkışması ve kapıyı art kapatması gerekir.

Yangından korunmayla dayalı kırmızıınacak önlemler arasında evetşamsal örutubet haiz tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki duman, yangın, gaz lambası vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu zararlı koşulların sair katlara geçişini engellemek veya muhtemel evetğu derece geciktirmektir.

Yerında kompetan ve sertifikalı çağlayıkçılarımızın ulamaları ile her projeye makul yangın merdiveni üretimi yapılabilmektedir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini müsait görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler nazar önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa bile vahit hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz allıkınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı layihamcıdan çallıkışan her bir personele kadar tüm her insanın yangın merdiveni standartları gereğince faaliyet etmesi ve lazım çtuzakışmaların da buna gereğince dokumalması gerekmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı örgüya özel olarak yangın kapısı farklı modellerde üretilmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere için bileğmeseleebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page